

Wagosuszarki serii MA X2.A to nowoczesne urządzenia służące do szybkiej analizy różnych próbek w zakresie wilgotności, zawartości masy suchej oraz innych parametrów dotyczących produktu. Seria MA.X2.A posiada innowacyjny system automatycznego otwierania i zamykania komory suszenia. Otwarcie i zamkniecie komory może być uruchamiane przy użyciu czujników ruchu lub przycisku ekranowego.
Automatyczne otwieranie komory suszenia:
Seria MA X2.A posiada wygodny interfejs użytkownika w postaci kolorowego panelu dotykowego. Przyciski szybkiego dostępu (hot-Key), pola informacyjne oraz etykiety jako elementy programowalne pozwalają na swobodną konfigurację panelu operatora. Proces suszenia może być zrealizowany dla dowolnej temperatury lub być powiązany z konkretnym produktem wykorzystując poniższe bazy danych.
ZALETY WAGOSUSZAREK SERII X2:
Obciążenie maksymalne wagosuszarki wynosi od 50 g /0,1 mg do 210 g /1 mg. Pomiar wilgotności odbywa się z dokładnością 0,01% (0,001 % dla próbek powyżej 1,5 g). Maksymalna temperatura suszenia próbki wynosi 160°C (opcją jest wagosuszarka z maksymalną temperaturą suszenia 250°C). Dodatkowym elementem rozszerzającym funkcjonalność wagosuszarek jest specjalny zestaw do badania przepuszczalności pary wodnej, stosowany m. in. w przemyśle garbarskim przy określaniu właściwości higienicznych skóry.
BAZY DANYCH W WAGOSUSZARKACH SERII X2 W wagosuszarkach serii X2 system informacyjny oparto o 8 baz danych, które umożliwiają pracę wielu użytkowników z bazą wielu towarów, a zbierane w bazie pomiary można poddawać dalszej analizie.
Dane gromadzone są w 8 bazach:
Wyniki, które uzyskujemy dzięki wagosuszarce (wynik końcowy procesu suszenia):
Wykorzystanie interfejsu USB umożliwia szybkie przenoszenie i kopiowanie wyników pracy (pomiary, raporty, bazy danych) do komputera lub innej wagosuszarki. Zarządzanie danymi jest również możliwe w trybie on-line, poprzez zdalny dostęp do wagi i jej bazy danych. Współpraca z komputerowym systemem E2R umożliwia zewnętrzne zarządzanie danymi, podnosząc do maksimum efekty i wydajność pracy.
Opis